Burgemeester Margreet van Driel in Studio De Witt

0
212
Foto: Corrado Francke, RTV Dordrecht

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Margreet van Driel, onze Papendrechtse burgemeester, is zaterdag de hoofdgast in het tweede uur van Studio De Witt. Tussen 11 en 12 uur praat Ben Corino met haar over haarzelf, over het vak van burgemeester en over andere zaken.

Foto: Hans Hulswit

In het eerste uur van Studio De Witt is er aandacht voor de actualiteiten van deze week. In Boedapest werd deze woensdagavond voorafgaand aan de voetbalfinale tussen Sevilla en AS Roma een standbeeld van Árpád Weisz onthuld. Weisz was tijdens de Tweede Wereldoorlog de succesvolle trainer van DFC voordat hij en en zijn gezin in 1944 werden vergast in Auschwitz. Een interview met Hans Berrevoets, lid van het comité dat zich ingezet heeft voor het Árpád Weiszpad in het Weizigtpark.

Op de tweede Pinksterdag was de er de finish van de Roparun op de Coolsingel in Rotterdam. Diverse teams uit de Drechtsteden deden mee, waaronder het Team Stoer en het Albert Schweitzerziekenhuis en van de Veiligheidsregio ZHZ. Op de finishlijn sprak Ben Corino met de teamcaptains over hun ervaringen.

De werkzaamheden aan Station Dordrecht Zuid duren voort. De einddatum is niet bekend. Je hoort een interview met wethouder Rik van de Linden.

Dordrecht blijft langer de status houden van Regenboogstad. Wat dit in gaat houden, legt wethouder Chris van Benschop uit in een interview.

Dichter van Dienst is Kees Klok.

De uitzending van Studio de Witt is zaterdag live te volgen tussen 10:00 uur en 12:00 uur op Papendrecht FM 105. Kunt u niet luisteren? Maandagmorgen tussen 10 en 12 uur wordt Studio De Witt herhaald op Papendrecht FM en maandagmiddag van 17 tot 19 uur bij ATOS Radio. Het programma wordt op Drechtstad FM uitgezonden op zaterdag van 10 tot 13 uur met in het laatste uur de (Dordtse) Politieke Stamtafel.