Dordtse burgemeester vraagt Papendrecht mee te doen aan vuurwerkshow tijdens jaarwisseling

0
207
Foto vuurwerk 2022: Wouter Kolff

PAPENDRECHT – Wouter Kolff, burgemeester van Dordrecht, heeft Papendrecht in een brief uitgenodigd mee te doen aan de vuurwerkshow op het drierivierenpunt tijdens de jaarwisseling. De Papendrechtse gemeenteraad weigerde financiën beschikbaar te stellen voor de vuurwerkshows van 2019-202 en 2022-2023.

Kolff benoemt het feit dat het idee voor de show afkomstig was van de Papendrechtse raad. Hij verwijst ook naar de unieke locatie voor het spektakel: een punt waar drie rivieren samenkomen, midden tussen drie gemeenten. Verder verwijst Kolff naar de discussies over vuurwerk, afgestoken door particulieren: “Het gebruik van vuurwerk door consumenten is een jaarlijks terugkerend debat. Met de vuurwerkshow spelen we in op een onduidelijke toekomst. We zien dat er mensen zijn die geen vuurwerk durven of willen afsteken, maar wel genieten van een mooie, veilige en georganiseerde show, ” stelt de Dordtse burgemeester.

Kolff schrijft dat deelname door Papendrecht aan deze show de gemeente 10.000 euro zou kosten. De totale begroting bedraagt 50.000 euro, waarvan Dordrecht de helft zou betalen, Zwijndrecht 30 procent en Papendrecht 20 procent.

De brief van Kolff wordt besproken tijdens de beeldvormende bijeenkomst van de raad op 15 juni.