Hulp bij geldzorgen dichterbij door Sterk in de Wijk

0
180
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Afgelopen woensdagavond is bij Bij Bosshardt aan de Staringlaan Sterk in de Wijk geïntroduceerd. Bij deze inloopavond werden inwoners uit de buurt direct geholpen met bijvoorbeeld vragen op het gebied van financiën, wonen, werken en het aanvragen van allerlei regelingen en toeslagen. Met Sterk in de Wijk hopen wij zorgen van inwoners op allerlei manieren weg te kunnen nemen en vroegtijdig hulp te bieden om schulden zo vroeg mogelijk te voorkomen.

Sterk in de Wijk houdt wekelijks spreekuren op dinsdagen en donderdagen bij de bibliotheek op Markt 22 in Papendrecht. Door ook in de wijk aanwezig te zijn op locaties zoals Bij Bosshardt, willen wij het voor inwoners zo makkelijk mogelijk maken om hulp te zoeken wanneer zij er even niet meer uitkomen. Op 5 juni en 3 juli is Sterk in de Wijk weer aanwezig bij Bij Bosshardt en helpen de medewerkers inwoners weer van 10:30-12:30 uur.

Afgelopen woensdag werden diverse samenwerkingspartners van Sterk in de Wijk vooraf aan de inloopavond enthousiast ontvangen door verantwoordelijk wethouder Jaco van Erk. Tijdens de inloopavond kwamen er 12 inwoners langs. Inwoners hoefden geen afspraak te maken en werden meteen geholpen. Sterk in de Wijk werkt o.a. samen met de gemeente Papendrecht, de Bieb Helpt Woonkracht10, Sterk Papendrecht en de Energiehulp.