Dit weekend Wantij Live en Wantijpop

0
207
Foto: Dennis Koorevaar, RTV Dordrecht

REGIO – Er wordt op dit moment nog de laatste hand gelegd aan het podium, maar vrijdag en zaterdag vinden Wantij Live en Wantijpop editie 2023 plaats. Vrijdagavond zijn onder andere Anouk en Danny Vera te zien en zaterdag staan Antoon, Froukje en Waylon in het Wantijpark. Magchiel Koekkoek is er klaar voor.

“We kijken er ieder jaar weer naar uit,” vertelt de organisator. “We leggen nu nog de laatste hand aan het podium en we lopen eigenlijk voor op schema. Vorig jaar hadden we een gigantische klus om iedere partij weer bij elkaar te krijgen. Dat had te maken met corona. Maar nu gaat het weer als een gesmeerde bliksem.”

Magchiel Koekkoek, van BOD Events, straalt uit dat hij er zin in heeft. “Je werkt met zo veel bekenden aan het evenement. Aan iedereen om me heen en aan mezelf merk ik dat we er weer zin in hebben. Waar ik het meest naar uitkijk is op vrijdag Anouk. Zij treedt voor het eerst op in Dordrecht.” Voor de zaterdag kijkt Koekkoek het meest uit naar Antoon en de artiesten op het Popcentrale podium.

Temperatuur
Op het moment dat we Magchiel spreken, donderdagmiddag, is het in het Wantijpark al aardig op temperatuur. “Toch kun je nu beter hier staan dan over een maand in de warmte van de binnenstad,” zegt hij. Toch wordt het komend weekend warmer dan 30 graden en daar speelt de organisatie goed op in. “We hebben net als vorig jaar extra watertappunten. Ook mogen bezoekers een flesje zonder dop meenemen het terrein op. Daarnaast hebben we extra EHBO’ers staan. Ook bij het podium. Als je de hele middag vooraan staat kun je het nog wel eens moeilijk krijgen.”

De vijfde editie van Wantij Live begint vrijdag om 16.00 uur. Daarvoor zijn nog kaarten. De vijfentwintigste editie van Wantijpop begint zaterdag om 13.00 uur en is gratis toegankelijk.

Dit is een verhaal van Dennis Koorevaar voor onze mediapartner RTV Dordrecht.