Papendrecht MO15-1 wint Final League

0
303
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Bij het meidenvoetbal wordt het seizoen afgesloten met de Final League, een toernooidag om de eindrangschikking van het seizoen te bepalen. Papendrecht MO15-1 speelde op sportpark Woezik in het Gelderse Wijchen. De aftrap van de eerste wedstrijd was om 12 uur. Tegen OSC uit Oosterhout ging het aardig gelijk op. Het eindigde dan ook gelijk: 1-1. Door het uitvallen van een team was de tweede wedstrijd pas halverwege de middag. Het was inmiddels bloedheet. Ondanks het stroeve kunstgras gingen de rood-zwarten ervoor tegen SDO MO15-1 uit Bussum. Het leidde tot een 2-0 zege en winst van de poule. Dit betekende dat Papendrecht MO15-1 de finale mocht spelen om de winst van de Final League.

De finale was aan het eind van de middag tegen thuisploeg Woezik MO15-1. Woezik kreeg al snel een strafschop. Deze werd mooi ingeschoten, maar Papendrecht-keepster Vada stopte de inzet. Het spannende potje ging op en neer en kende mogelijkheden aan beide kanten, maar de beide keepsters lieten zich niet passeren. De eindstand werd dan ook 0-0.

Een penaltyserie moest de uiteindelijke winnaar bepalen van het goed georganiseerde toernooi. Reuze spannend, ook voor de ouders en andere trouwe supporters langs de lijn. Na de reguliere reeks van twee keer vijf strafschoppen stond het nog steeds gelijk. Dus moesten de elfmeters om en om genomen worden. Liza schoot namens Papendrecht feilloos raak. De speelster van Woezik miste en dat betekende dat Papendrecht MO15-1 winnaar werd van de Final League. Een mooi einde van een mooi seizoen.