Leerlingen De Lage Waard beste teams bij Olympic Moves

0
297

PAPENDAL – Vrijdag 9 juni zijn zowel het volleybal damesteam van klas 3-4, als het korfbalteam van klas 1-2 het beste team van Nederland geworden bij Olympic Moves, de grootste scholensportcompetitie van Nederland.

In april werden de teams eerste tijdens de regionale finale in Dordrecht. Afgelopen vrijdag mochten zij daarom meedoen aan de landelijke finale. Naast deze winnaars waren er nog twee teams die meestreden op deze finaledag. Het volleybal damesteam van klas 1-2 en het schoolteam korfbal zijn 5e en 6e van Nederland geworden.

De scholensportcompetitie vond plaats in Papendal. Het was dus een flink eind rijden en een lange dag voor de teams, maar niet voor niets. Tim van den Berg, docent bewegingsonderwijs en één van de begeleiders deze dag: “We kijken terug op een leuke sportieve dag. De sfeer onderling was heel goed en de leerlingen motiveerden en steunden elkaar waar nodig. Korfbalverenigingen PKC, Kinderdijk en Merwede waren voor één dag een ‘dreamteam’. We zijn heel trots dat we, op onze beide locaties, zoveel talentvolle sporters in ons midden hebben.”

Olympic Moves laat scholieren tussen de 12 en 19 jaar kennismaken met diverse vormen van sport en laat hen het plezier van samen sporten beleven. In een sfeer van Olympische waarden en passend bij de belevingswereld van jongeren kunnen zij zich via Olympic Moves fysiek, maar ook sociaal verder ontwikkelen. Er doen inmiddels ruim 300 middelbare scholen aan mee, wat bijna de helft is van alle scholen in Nederland. Uit onderzoek blijkt dat het programma jongeren enthousiast maakt voor sport.