Politie grijpt in bij raadsvergadering in Alblasserdam

0
369

ALBLASSERDAM – De raadsvergadering van Alblasserdam van dinsdagavond is uit de hand gelopen. Buurtbewoners zijn woedend op het gemeentebestuur vanwege de plannen om 40 tot 60 flexwoningen te plaatsen aan de Pieter de Hoochplaats in het Damdorp. Het plan is om in deze woningen statushouders, jongeren en spoedzoekers te plaatsen. De buurt vreest voor zijn veiligheid en rust.

Eén van de bewoners werd zo boos dat hij naar voren liep. De politie, die op de achtergrond aanwezig was, greep in en wist de gemoederen tot bedaren te brengen. De burgemeester heeft de vergadering daarna even stilgelegd en noemde de actie van de buurtbewoner ‘intimiderend en bedreigend’.

Een buurtbewoner stelde verder dat er sprake is van belangenverstelling, omdat één van de wethouders op een locatie woont die is onderzocht voor de plaatsing van de flexwoningen, maar niet werd gekozen. De burgemeester zegt echter niet te twijfelen aan de integriteit van de wethouder.

Buurtbewoners voelen zich al langere tijd niet voldoende gehoord door het gemeentebestuur. Volgens hen wordt het plan er ‘doorgeduwd’. De vergadering werd na korte tijd hervat.

Dit is een verhaal van HetKontakt/Klaroen.

Voor foto’s en filmpje, klik hier.