Yahoo: ‘Rotterdam Centraal grootste station van Amsterdam’

0
363
Foto: Rijnmond

ROTTERDAM – Als we het Amerikaanse Yahoo News moeten geloven, is Rotterdam Centraal het grootste treinstation van Amsterdam. De nieuwssite ging de mist in met een artikel over Moments Contained, het nieuwe standbeeld dat sinds een aantal weken voor het station staat.

Het standbeeld is inmiddels dé attractie van Amsterdam, kopt Yahoo. “Een must-see kunstwerk in de Nederlandse hoofdstad.”

In het artikel is ook te lezen dat het standbeeld pal voor Rotterdam Centraal staat, maar volgens Yahoo News ligt dat station dus niet in Rotterdam, maar in Amsterdam. De Amsterdamse zender AT5 ontdekte deze opmerkelijke misser.

De tekst gaat verder onder de foto.

De site schrijft: “Slechts enkele weken na zijn debuut is een prachtig standbeeld van een zwarte vrouw een kunstwerk geworden dat je gezien moet hebben in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam. Het bronzen beeld, getiteld Moments Contained, is gemaakt door de Britse kunstenaar Thomas J Price en bevindt zich op het Centraal Station van Rotterdam, het grootste treinstation van Amsterdam.”

Het Moments Contained-beeld werd begin deze maand op het Stationsplein onthuld. Het standbeeld, dat vier meter hoog is, beeldt een jonge, zwarte vrouw uit. Het kunstwerk is geschonken door Droom en Daad, een filantropische stichting die investeert in kunst en cultuur.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.