SGP en CDA willen cultuurhistorisch evenement

0
152

PAPENDRECHT – SGP en CDA pleiten voor de komst van een cultuurhistorisch evenement in Papendrecht. Dit melden de partijen in een persbericht. Beide partijen dienen donderdag 6 juli bij de Algemene Beschouwingen een motie in die daartoe oproept.

SGP-fractievoorzitter Ardjan Boersma licht het voorstel toe: “Het college van B&W gaat volgend jaar evenementenbeleid opstellen. Samen met het CDA stellen wij voor dat het college daarbij onderzoekt of er een evenement kan worden georganiseerd waarbij de cultuurhistorie van Papendrecht centraal staat. Wij denken dat zo’n evenement een samenbindende rol kan vervullen voor de hele Papendrechtse gemeenschap.”

De CDA-fractie heeft al vaker gepleit voor de komst van een cultuurhistorisch evenement. CDA-raadslid Corrie Middelkoop: “We zijn hier een warm voorstander van. Dordrecht heeft ‘Dordt in Stoom’, Alblasserdam kent het Havenfestival en de Paardenmarkt en Sliedrecht heeft het Baggerfestival. In Papendrecht hebben we niet zoiets, terwijl onze gemeente toch een eigen karakter heeft en een rijke geschiedenis. Met een eigen cultuurhistorisch evenement zetten we dat in het zonnetje. Een echt Papendrechts feest voor en door alle inwoners!”

In de motie vragen SGP en CDA het college om hierover in gesprek te gaan met Papendrechtse ondernemers, verenigingen en maatschappelijke organisaties. Het voorstel wordt donderdagavond 6 juli besproken in de gemeenteraad. Het debat is live te volgen via https://raad.papendrecht.nl/.