Zomerfestival Bourgondisch Papendrecht keert zaterdag terug in Vondelpark

0
345
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – Op zaterdag 8 juli komt het Papendrechtse zomerfestival Bourgondisch Papendrecht naar het Vondelpark. Dit evenement, dat bekend staat om zijn culinaire ervaringen en levendige sfeer, belooft een mooie dag te worden voor alle bezoekers.

Het festival, georganiseerd door de Papendrechtse ondernemers Marc Commandeur en Niels van Heteren (van onder meer Rons Bloemensjop en Mitra De Nieuwe Bourgondiër), zal een uitgebreid assortiment bieden aan bezoekers van alle leeftijden.

Marc vertelt: ‘’dit is de tweede keer dat we Bourgondisch Papendrecht organiseren. Vorig jaar waren alle bezoekers erg enthousiast omdat het ons lukte om voor alle leeftijden een dagje uit te organiseren. Zeker voor kinderen hebben we echt veel te beleven, waardoor het voor gezinnen ook leuk is om te komen. Denk hierbij aan een speeltuin, autootjes, zaklopen, een pannaveldje, tafeltennis, mega Jenga en noem maar op.’’

Niels vult aan: ‘’Vorig jaar misten mensen toch wel live muziek. Nu hebben we dit groots opgepakt door een podium neer te zetten. Onder andere de in Papendrecht geboren zangeres Naomi Vischer en zanger Joost Wander zullen optreden. Dit zal een volgende stap zijn in de beleving voor de bezoekers.’’

Entree
Om deel te nemen aan Bourgondisch Papendrecht is er een entree van 15 euro (exclusief servicekosten). Bezoekers ontvangen bij binnenkomst twee munten en een Bourgondisch Papendrechtbeker als welkomstgeschenk.

Marc legt dit uit: ‘’Wij zouden ook graag gratis toegang aanbieden maar we zijn daarvoor te kleinschalig en bieden toch te veel aan met alle activiteiten en het podium. Hierdoor moeten we de kosten dekken met entree. We zijn al blij als we inclusief de omzet van de dag quitte draaien. De kosten zijn ten opzichte van vorig jaar ook verdubbeld en het is bijna niet te doen om dit als lokale ondernemer te organiseren. Het is voor ons echt het opbouwen van.’’

Foto: aangeleverd

Niels ten slotte nog: ‘’Wel willen we volgend jaar meer partners gaan zoeken om het groter en toch ook laagdrempeliger te organiseren. We hebben het gevoel dat we nu in Papendrecht te veel op eilandjes zitten terwijl de potentie er is om in Papendrecht net zoiets als het Baggerfestival (Sliedrecht) of Havenfestival (Alblasserdam) te organiseren. Alleen moeten we dan wel met zijn allen om de tafel. Dit is echt een doel van ons voor volgend jaar.’’

Bourgondisch Papendrecht belooft een dag vol heerlijke smaken, opwindende muziek en gezelligheid te worden.
Voor tickets, bezoek www.eventbrite.nl/e/tickets-bourgondisch-papendrecht