Poldermolen 10-18 wordt bestemd voor opvang Oekraïners

0
240
Foto: gemeente Papendrecht

PAPENDRECHT – De gebouwen aan de Poldermolen 10-18 zullen tijdelijk worden ingezet als opvanglocatie voor een deel van de Oekraïners die nu ondergebracht zijn in zalencentrum De Palm. Dinsdag besloot het college van B&W om een huurovereenkomst aan te gaan met Pactum b.v. voor de duur van 1,5 jaar. Het college is positief over deze ontwikkeling. Op deze manier kunnen de leefomstandigheden voor Oekraïense vluchtelingen verbeterd worden.

De opvangperiode loopt gelijk aan die van Poldermolen 8, waar in het najaar 85 asielzoekers zullen worden opgevangen. De gebouwen aan de Poldermolen zijn van verschillende grondeigenaren en beide willen de locaties her-ontwikkelen voor woningbouw. De tussenliggende periode van projectontwikkeling tot realisatie van de toekomstige woningbouw wordt nu dus gebruikt om asielzoekers en vluchtelingen op te vangen.

Alternatieve locatie voor De Palm
Zolang de oorlog in de Oekraïne blijft aanhouden zullen steeds plekken nodig blijven om Oekraïense vluchtelingen op te vangen. Het contract met de Bethlehemkerk aan de Van der Palmstraat loopt echter einde dit jaar na twee verlengingen af. Het kerkbestuur heeft aangegeven om vanaf begin volgend jaar het zalencentrum weer zelf in gebruik te willen nemen. Bovendien stond de leefbaarheid in het zalencentrum onder druk, omdat bleek dat de Oekraïense vluchtelingen langer in deze crisisnoodopvanglocatie moesten verblijven dan aanvankelijk was verwacht.

Burgemeester Margreet van Driel: “Het is positief dat we nu een oplossing hebben gevonden om meer woonruimte te creëren voor de Oekraïense moeders en hun kinderen. Helaas kunnen we niet iedereen overplaatsen naar de Poldermolen, maar het betekent wel dat de leefruimte in zowel De Palm als de Poldermolen op niveau is. Het college is het kerkbestuur zeer erkentelijk voor het meerdere malen verlengen van de overeenkomst.”