Onbekenden vernielen regenboogpad aan Veerweg

0
288
Foto: Trijntje van Es

PAPENDRECHT – In het weekend van 1/2 juli is het regenboogpad aan de Veerweg vernield. In het middelste deel is de coating deels verwijderd en zijn de tegels omgedraaid. Het pad ligt er sinds oktober 2022.

De gemeente Papendrecht betreurt de vernieling. Dit meldt zij in een persverklaring. “We vinden het zeer ongepast dat het regenboogpad is vernield. Daarmee worden mensen onnodig gekwetst. We hebben daarom onmiddellijk opdracht gegeven om het pad te herstellen. De gemeente doet aangifte bij de politie van deze in onze ogen verwerpelijke en respectloze actie. We roepen iedereen op die getuige is geweest, informatie heeft of in het bezit is van camerabeelden, contact op te nemen met de politie.”

‘Niet willekeurig’
Trijntje van Es, fractievoorzitter van D66, denkt dat de vernieling opzet is geweest: “Gezien het feit dat het (regenboogpad) het symbool is voor acceptatie van de lhbtiq+-gemeenschap, lijkt de vernieling niet willekeurig. Daarbij moet het geruime tijd hebben gekost dit te doen, omdat alle tegels van de middenberm zorgvuldig waren omgekeerd. Het lijkt daarom onwaarschijnlijk dat het een spontane actie was,” zegt Van Es in een verklaring.

De vier oppositiepartijen hebben vragen hierover voorbereid voor de raadsvergadering van donderdag. PvdA, GroenLinks, D66 en Onafhankelijk Papendrecht willen onder meer weten wat de schade is en wat de kosten zijn om de vernieling te herstellen. Ook vragen zij het college van B&W hoe hij tegen tegen deze vernieling aankijkt.