Docent Johan de Witt gymnasium in Studio De Witt

0
220
Foto: Corrado Francke, RTV Dordrecht

DORDRECHT/PAPENDRECHT – In Studio De Witt komen deze zaterdag veel verschillende onderwerpen aan bod. Het radioprogramma van presentator Ben Corino is tussen 10.00 en 12.00 uur live te beluisteren op Papendrecht FM.

In het eerste uur komen de actualiteiten van deze week aan bod, zoals de onthulling van het herdenkingsmonument voor de Indische Nederlanders, de nieuwe tentoonstelling in het Dordrechts Museum en uiteraard de openingsavond van Big Rivers. FC Dordrechtwatcher Corrado Francke praat ons bij over de laatste transferperikelen en de oefenwedstrijd van vrijdagavond.

Hoofdgast is Peter Barendrecht, docent geschiedenis aan het Johan de Wittgymnasium. De school kreeg deze week de Johan Witt-speld voor haar inspanningen die voortvloeien uit de adoptie van het Joods monument.

In het politieke uur gaat het onvermijdelijk over Chemours. De directie van het chemiebedrijf moest afgelopen woensdag in de Tweede Kamer verschijnen voor de PFAS-hoorzitting. Daarnaast zijn er interviews met Marije Schnabel van de PvdA en burgemeester Wouter Kolff over de vraag of Dordrecht wel of geen excuses moet aanbieden voor haar betrokkenheid bij de slavernij.