Gemeenteraad wil sportprestaties meer waarderen

0
211

PAPENDRECHT – De gemeenteraad heeft donderdag een motie van het CDA aangenomen waarin werd gevraagd ‘na te denken en in overleg met sportverenigingen te komen met een voorstel / richtlijnen om het mogelijk te maken sportprestaties door Papendrechtse sporters of sportverenigingen te waarderen’. D66, VVD en Onafhankelijk Papendrecht stemden tegen deze motie.

De tegenstemmers vonden het niet wijs om het Sportgala, dat kort geleden werd afgeschaft, weer nieuw leven in te blazen. D66 vond dat de gemeente al wat doet om sporters te waarderen, omdat de burgemeester nu al de gewoonte heeft om op bezoek te gaan bij een team dat kampioen is geworden.

Volgens de voorstanders van de motie is het ook niet direct de bedoeling om het Sportgala opnieuw te laten plaatsvinden. Zij wilden slechts sporters en hun prestaties in het zonnetje zetten, omdat dit stimulerend werkt voor andere sporters en zo een gezonde leefstijl bevordert.

Wethouder Jan Dirk van der Borg stond positief tegenover de motie: “We delen het standpunt dat het belangrijk is en die waardering uiten we als gemeente nu nog te weinig.” Hij opperde het idee om hierbij de samenwerking te zoeken met Alblasserdam. “Ik heb begrepen dat zij daar ook over ditzelfde onderwerp nadenken.”

Bron: HetKontakt/Klaroen