Fataal ongeluk Oranjelaan in Dordrecht: Errol B. na voorarrest niet terug de cel in

0
369
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – De rechter heeft een celstraf van 240 dagen, waarvan 131 voorwaardelijk, opgelegd aan een bestuurder die een 60-jarige fietser doodreed. Dat gebeurde in december 2022 op de Oranjelaan in Dordrecht. Omdat hij al 109 dagen in voorarrest heeft gezeten, hoeft hij niet terug de cel in.

Wel krijgt hij een taakstraf van 140 uur en wordt zijn rijbewijs voor drie jaar ingetrokken.

De 33-jarige Errol B. uit Zwijndrecht stond destijds voor een stoplicht en trok snel op om een Mercedes naast hem voor te blijven. De tweebaansweg ging namelijk over in een eenbaansweg en busbaan. Omdat de Mercedes ook vaart maakte, gaf de bestuurder gas bij en reed een overstekende fietser aan. Het slachtoffer overleed ter plaatse.

Nek-aan-nekrace
De rechtbank zegt dat naar de letter niet kan worden gesproken van een straatrace, maar kiest woorden die in de buurt daarvan komen: “De verdachte is zonder enige noodzaak een nek-aan-nekrace gaan houden met een andere automobilist. Door niet af te remmen of zijn snelheid aan te passen kon hij de weg niet overzien en heeft hij de overstekende fietser niet tijdig opgemerkt.” De man reed 91 km per uur waar 50 is toegestaan.

De rechtbank weegt in positieve zin mee bij de strafbepaling dat de man direct 112 heeft gebeld en tijdens de zitting oprecht spijt en medeleven heeft betuigd aan de nabestaanden. De straf is dezelfde als de eis van het OM twee weken geleden.

Dit is een verhaal van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.