Nationaal Onderwijsmuseum verlengt de tentoonstelling ‘boom roos vis’

0
143

REGIO – Het Nationaal Onderwijsmuseum (in Dordrecht) verlengt de tentoonstelling ‘boom roos vis, over leren lezen en leesplezier’ vanwege de grote belangstelling. De tentoonstelling wordt met minstens een jaar verlengd.

De leesvaardigheid onder jongeren neemt af. In de tentoonstelling ‘boom, roos, vis, over leren lezen en leesplezier’ is er aandacht voor leren lezen – en blijven lezen.

Familietentoonstelling
De familietentoonstelling lijkt te werken. Kinderen kunnen in het ‘letterbos’ met letters spelen en in een fantasiewereld duiken. In het woud van levensgrote illustraties kan iedereen lezen, voorgelezen worden, boeken ontdekken en er is een escape room.

De escaperoom bevindt zich in het letterbos en is een Griezelbus. Deze is gezamenlijk ontworpen met kinderboekenschrijver Paul van Loon, naar aanleiding van zijn boeken. Wie de code al eens gekraakt heeft, kan nu een nieuwe versie van de escaperoom doen.

Tour voor de allerjongsten
In de tentoonstelling is er ook gedacht aan baby’s: er is een babytour sinds juni. Alle zintuigen komen aan bod. Het doel van deze babytour is als ouder tijd met de baby door te brengen op een inspirerende plek. De (groot)ouder krijgt op een interactieve manier handvatten aangereikt voor het stimuleren van taalverwerving bij de kleine. Vanwege de grote belangstelling is er besloten om elke maand een babytour te organiseren.

Het Nationaal Onderwijsmuseum bevindt zich aan de Burgemeester de Raadtsingel 97 in Dordrecht.

Dit is een artikel van Ananda Cobussen voor onze mediapartner RTV Dordrecht.