Afspraken bij het Albert Schweitzer steeds vaker zelf plannen

0
235
Foto: Albert Schweitzerziekenhuis

REGIO – Het online patiëntenportaal MijnASZ van het Albert Schweitzerziekenhuis wordt veel gebruikt. In de maand juni maakte ruim 70 procent van de 95.000 patiënten die in die maand werden behandeld, gebruik van MijnASz. Onlangs is een aantal nieuwe functies toegevoegd, laat het ziekenhuis weten.

Eén van de nieuwe services is dat je bij steeds meer specialismen zelf online een afspraak voor het spreekuur kan inplannen. Bij de Helene Schweitzer kliniek in Zwijndrecht – waar veel planbare, niet-complexe ingrepen plaatsvinden – kan dit zelfs al voor bijna alle behandelingen. Op de verwijsbrief van de huisarts kun je zien of online plannen in jouw geval mogelijk is.

Herhaalrecepten
En er is meer: herhaalrecepten voor medicijnen die door een behandelaar van het ziekenhuis worden voorgeschreven, kunnen nu heel makkelijk op elk moment worden aangevraagd via het portaal. Het per se moeten bellen tijdens kantoortijden is verleden tijd.

Bloedprikformulier
Binnenkort wordt ook het aanvraagformulier voor bloedprikken zichtbaar in het portaal. Bij de bloedafname kun je dit op de mobiele telefoon laten scannen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar zorgt er ook voor dat het formulier altijd bij de hand is. Voor patiënten zonder mobiele telefoon blijft uiteraard een papieren versie beschikbaar.

Meer regie
Functies die MijnASz al langer heeft, zijn onder meer uitslagen en brieven van de specialist aan de huisarts inzien, afspraken bekijken en patiëntenfolders digitaal ontvangen: zaken die ervoor zorgen dat je altijd goed geïnformeerd bent en gerichtere vragen kan stellen. Zo heb je meer regie op je eigen zorgproces.

DigiD
Voor het inloggen in MijnASz is DigiD nodig. Nieuwe patiënten moeten zich daarnaast eenmalig legitimeren bij de patiëntenregistratie in het ziekenhuis. Ouders die MijnASz willen gebruiken voor hun kind dat in het ziekenhuis wordt behandeld, moeten voor hem of haar een eigen DigiD aanvragen.