Dordrecht Pride is op 2 september

0
268

REGIO – Op zaterdag 2 september vindt er een nieuwe editie plaats van de Dordrecht Pride. Het evenement wordt dit jaar groter dan ooit. Lennart Lenskens, vergezeld door een paar vrijwilligers, was zaterdag aanwezig bij het programma Studio De Witt om hier over te vertellen.

Doel is dit jaar ook de omgeving van Dordrecht meer te betrekken bij de gebeurtenissen. Zo kun je op die zaterdag gratis met Qbuzz naar Dordrecht Pride reizen. Als buspassagier hoef je alleen een regenboog-accessoire te laten zien aan de buschauffeur. ook de Waterbus doet mee: de schepen zullen de regenboogvlag voeren en er zal hier en daar ook een drag-queen meevaren.

Lennart Lenskens bij Studio De Witt: foto: Hans Hulswit

De Pride Walk zelf start om 16.00 uur vanaf het Otto Dickeplein en gaat richting het Stadhuis. Daar is een podium waar onder andere Karin Bloemen, Antje Monteiro en Dave Dekker optreden.

Daarnaast zijn er nog veel meer activiteiten, inclusief een Afterparty in Bibelot. Het complete programma is te vinden op dordrechtpride.nl.