Toerist die op slapende man poepte, komt uit Alblasserwaard

0
1463
Screenshot

REGIO – De Nederlandse toerist die dinsdag op Mallorca op het hoofd van een slapende man poepte, blijkt een streekgenoot te zijn: hij woont in de Alblasserwaard. De man heeft ‘ongelofelijk veel spijt’ van wat hij nu zelf een ‘vernederende en walgelijke actie’ noemt. In het AD gaat de 25-jarige man diep door het stof. De video van zijn daad is viraal gegaan.

Het voorval was op de laatste dag van een vakantie met zeven vrienden, zegt de man tegen het AD. In het gesprek met de krant laat hij weten dat hij ’s ochtends vroeg zo’n dertig biertjes en twintig shotjes op had toen hij met zijn vrienden op de stenen rand tussen het strand en de boulevard zat van de badplaats El Arenal. Daar lag ook een man te slapen. Iemand zou ‘poep op hem’ hebben geroepen. “Op dat moment leek het heel grappig, dus deed ik dat.” Iemand van buiten de groep filmde het en zette de video op Snapchat.

Die video raasde nog tijdens zijn vakantie het internet over: de beelden werden veelvuldig gedeeld op sociale media en vervolgens opgepikt door media in binnen- en buitenland. Vlak voor de thuisreis doekte de dader al zijn accounts op sociale media op.

De inwoner van de Alblasserwaard zegt dat hij inmiddels een stroom aan doodsbedreigingen heeft gekregen en dat hij bijna niet meer naar buiten durft. “Mijn leven staat helemaal op zijn kop. En ook dat van mijn naasten. Ik heb zelfs overwogen om te emigreren.”

Hij heeft geen aangifte gedaan bij de politie. “Ik heb het toch zelf veroorzaakt. Ik ben de dader.” Eenmaal thuis heeft hij ‘zware gesprekken’ met zijn dierbaren en de clubs waarvoor hij vrijwilligerswerk doet. “Gelukkig steunen ze mij omdat ze weten dat ik meer ben dan die vijf seconden op film.”

Ergernis
De gebeurtenis vestigt de aandacht andermaal op de overlast die jeugdige toeristen uit vooral het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en Nederland veroorzaken op het eiland.

In 2020 is een wet ingevoerd waarin staat dat mensen die zich misdragen of alcohol drinken op straat meteen beboet kunnen worden op Mallorca. Hotel- en discotheekeigenaren hebben in juni geklaagd dat die wet niet wordt gehandhaafd.

De toeristen drinken zich overdag op het strand in met goedkope drank die ze in supermarkten kopen. Als in de avond dan de kroegen opengaan, zijn ze al dronken.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.