Kunsthoofd start bij slecht weer

0
190
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Ondanks het mindere weer is de zesde editie van Kunsthoofd zondag van start gegaan. Zo’n vijftien verschillende kunstenaars gingen bij het Groothoofd aan het werk. “We hebben even getwijfeld, maar we gaan gewoon lekker schilderen”, aldus organisator Teus Zantman.

Het evenement is ook de komende vijf zondagen – als het weer het toelaat – nog te vinden aan de Dordtse zijde van het Drierivierenpunt. “We hopen dat het weer iedere week wat beter wordt”, zegt een optimistische organisator. “En augustus moet nog komen, dat is meestal ook wel goed.”

Van fijnschilderen tot dames die allerlei creaties maken van wolvilt: voor iedere kunstenaar was er op de openingsdag wel iets te vinden. Toch moet je als kunstenaar aan bepaalde criteria voldoen, benadrukt Zantman met een knipoog. “Je moet wel iets kunnen, we willen er geen rommelaars tussen. Maar dat kun je ook zien aan de kwaliteit hier, het is allemaal prima.”

Dit is een bericht van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.