Heinenoordtunnel weer dicht, meer drukte op A16

0
171
Foto Heinenoordtunnel: Rijkswaterstaat

REGIO – Het wordt binnenkort weer wat drukker op de A16. Vanaf maandag 7 augustus is de Heinenoordtunnel namelijk vier weken dicht wegens renovatiewerkzaamheden. De extra reistijd kan volgens Rijkswaterstaat oplopen tot meer dan een uur.

Twee dagen eerder, vanaf vrijdag 5 augustus, is de tunnel in de richting van Bergen op Zoom al dicht. Op vrijdag 1 september is de tunnel weer in beide richtingen open, al zijn er in 2023 nog verschillende weekendafsluitingen. Ook in 2024 gaat de renovatie door.

Rijkswaterstaat raadt aan om er rekening mee te houden dat in de laatste twee weken van augustus de schoolvakanties in de regio midden voorbij zijn. Wel is de Haringvlietbrug vanaf vrijdagavond 4 augustus (om 23:00 uur) weer open.

Omleidingen via A16
Verkeer dat normaal over de A29 gaat, wordt omgeleid via de A16. Daarom wordt het in augustus ook op het Dordtse stuk van de snelweg weer flink drukker. “Kijk of het bijvoorbeeld mogelijk is om thuis te werken of om te reizen met het openbaar vervoer of met de fiets”, adviseert Rijkswaterstaat. Bussen en hulpdiensten kunnen tijdens de werkzaamheden wel door de tunnel rijden. De fietsbuis van de Tweede Heinenoordtunnel blijft open.

De Kiltunnel is tijdens de werkzaamheden tolvrij.

Dit is een artikel van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.