UPDATE: Twee mannen uit Alblasserwaard verdrinken in Frankrijk

0
365

REGIO – In het noordoosten van Frankrijk zijn twee Nederlanders van 25 en 33 tijdens een kanotocht omgekomen. Het Kontakt/Klaroen meldt dat het gaat om twee zwagers uit de Alblasserwaard. De 33-jarige man komt volgens het huis-aan-huisblad uit Nieuw-Lekkerland; het 25-jarige slachtoffer uit Brandwijk.

De NOS heeft de Franse politie gesproken. Die zegt dat de twee mannen in een kano zaten en in verboden gebied aan het varen waren, op het kanaal in de buurt van het plaatsje Mathaux. Ze werden meegenomen door de sterke stroming van het kanaal.

De 33-jarige Sven uit Nieuw-Lekkerland redde het leven van zijn 5-jarig zoontje. Dat meldt een bron uit de directe omgeving van de getroffen familie aan Het Kontakt/Klaroen. De Nieuw-Lekkerlander zat samen met zijn zoontje in een kano. Ze kwamen in een draaikolk terecht en sloegen om.

Zijn 25-jarige zwager Ardin uit Brandwijk – die in een andere kano voer – sprong hem na om hem te redden, maar ook voor hem was de stroming te sterk. Het duurde ruim een half uur voordat hij weer boven water kwam. De inwoner van Nieuw-Lekkerland werd eerder al gevonden.

Reanimatie mocht niet baten. Het lichaam van de tweede man werd later teruggevonden. De andere deelnemers bleven ongedeerd.

De mannen maakten deel uit van een groep van tien. De overige leden van deze groep hebben het ongeluk niet van dichtbij gezien. De groep verbleef op een camping in het dorp Dienville, in het departement Aube. Daar zouden de kano’s zijn gehuurd.

Dit is een bericht van onze mediapartner Rijnmond / HetKontakt/Klaroen.

Dit bericht is aangepast op 27 juli om 14:20 uur.