Emotionele wandeltocht voor Prinses Maxima Centrum

0
211

REGIO – In de vroege uren van afgelopen zaterdag, op de geboortedag van zijn veel te vroeg overleden dochter Nova, liep Ruben Keijzer van zijn woonplaats Sliedrecht 50 kilometer naar het Prinses Maxima Centrum in Utrecht. Hij deed dit om een cheque van 51.715 euro te overhandigen, een bedrag dat hij samen met zijn vrouw Dana heeft ingezameld voor de strijd tegen kinderkanker.

Familie en vrienden hadden zich zaterdag 29 juli om 01.00 verzameld op de begraafplaats van Nova. Na het gezamenlijk branden van een kaarsje begon Ruben in zijn eentje aan de lange en emotionele tocht naar Utrecht. In Lexmond kreeg bij vanaf 07.00 uur gezelschap van zijn vader voor de laatste 22 kilometer. Dana liep zelf de laatste 1,5 kilometer tot het Prinses Maxima Centrum mee. Daarvan plaatste ze een filmpje op Instagram.

Dit is een verhaal van Ton van Wijngaarden voor onze mediapartner RTV Dordrecht.