Eigenares van ontsnapte python Antonio dolblij na hereniging

0
152
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – Aleksandra Klimowicz kan donderdagmiddag eindelijk haar geliefde koningspython Antonio weer in de armen sluiten. Het dier werd een paar uur eerder gevonden in een doos kleding bij Opnieuw & Co in Dordrecht. De slang was al sinds vrijdag spoorloos, vertelt de Barendrechtse van Poolse komaf.

“Het is een dom verhaal”, begint Aleksandra. “Elke keer als we de slang uit het terrarium halen en hem weer terugleggen, doen we het deurtje dicht. Maar deze keer was mijn kind dat vergeten. Toen we zagen dat hij niet meer in het terrarium zat, gingen we meteen overal zoeken thuis. Maar toen was het al te laat. Ik heb echt overal gekeken, maar we konden hem nergens vinden.”

Hoe belandt Antonio dan uiteindelijk bij de kringloopwinkel? “Ik had wat spullen verzameld voor de kringloopwinkel, dat doe ik vaker. Ik had die dozen en zakken bij de deur neergezet, om die de dag erna naar de containers te brengen. Maar ik had er niet ingekeken.”

Aleksandra is opgelucht dat Antonio nu weer veilig mee naar huis kan. Het dier ligt als een soort donut op haar hand. “Ik ben echt zo dankbaar dat ik hem weer heb”, verzucht ze. “Hij is pas zeven maanden oud. Hij is pas een kind.”

Een verse muis
Een vriendin attendeerde Aleksandra erop dat haar geliefde slang was gevonden. “Ik kan het je laten zien, ze stuurde me het nieuws door en vroeg: ‘Is dit jouw slang?’ Ik moest er even bij gaan zitten, toen ik het las. ‘Ja!’, zei ik. ‘Dat is Antonio!'”

Aleksandra is meteen na haar werk als chauffeur naar de dierenopvang gereden waar de slang intussen heen was gebracht. Antonio is nu erg gestrest door het avontuur van de afgelopen dagen, vertelt ze. “Hij moet nu weer warm worden en hij krijgt een verse muis. Dan is ‘ie weer oké.”

Kleine kiertjes
Volgens Louterbloemen is de vondst van een slang niet uniek. “Die dingen kunnen gebeuren”, zegt Annemiek van Gent over de dagenlang spoorloos verdwenen Antonio. “Ze kunnen natuurlijk door hele kleine kiertjes ontsnappen.”

Ze heeft nog wel een tip voor wie tussen kleding, in een schuurtje of op een andere plek een slang tegenkomt. “Zo snel mogelijk de dierenambulance bellen, kijk altijd uit dus ga geen gekke dingen doen. Doe de deur dicht en bel naar ons, dan komen wij zo snel mogelijk die kant op.”

Dit is een verhaal van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.