Trainingen voor kinderen met stress

0
178

PAPENDRECHT – Na de zomer start Sterk Papendrecht weer met twee trainingen voor kinderen die in hun omgeving last hebben van spanning en/of stress. De training ‘Piep zei de muis’ is gericht op kinderen van 4 tot 8 jaar oud en ‘Billy Boem’ is voor kinderen van 8 tot 12 jaar oud die extra steun nodig hebben.

Last van stress
De trainingen zijn voor kinderen die thuis of in hun directe omgeving te maken hebben met spanningen en stress. Dit kan worden veroorzaakt door een incident, zoals een brand of inbraak, maar ook als een ouder of broer/zus ernstig (fysiek of mentaal) ziek of verslaafd is of als er sprake is van een scheiding, ruzie of geweld.

Wat leren de kinderen?
Op een speelse manier worden vaardigheden als contact leggen, opkomen voor jezelf en omgaan met emoties geleerd. Creativiteit is een veel gebruikt middel, maar ook toneel en spel worden ingezet. Door de training ervaren de kinderen dat ze niet de enige zijn waar het thuis anders gaat en leren zij dat de schuld niet bij hen ligt. Er wordt gewerkt aan een positief zelfbeeld. Maar ook leren zij te zeggen wat ze van iets vinden en hoe ze met moeilijke situaties kunnen omgaan. De kinderen leren spelenderwijs hun thuissituatie een plekje te geven. Ook kunnen ouders terecht bij de trainers als zij tegen zaken aanlopen.

Voor meer informatie of aanmelden kunt u langs gaan bij, of contact opnemen met Sterk Papendrecht, Veerweg 127. Tel.: 078 615 47 41
info@sterkpapendrecht.nl