Libert Hol in Studio De Witt

0
325
Foto: Corrado Francke, RTV Dordrecht

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Zaterdag is er weer een aflevering van het programma Studio De Witt van Ben Corino en technicus Hans Hulswit.

In het actualiteitenuur staat Ben samen met Hans Berrevoets stil bij het overlijden van de Dochter van Dordrecht Ada ‘d Hamecourt (90).

Zondag begint de Pasar Malam weer! Wie daar alles vanaf weet is Vera Andreas van de stichting Indisch Dordrecht. Met haar gaat Ben Corino in gesprek over wat er zoal te doen zal zijn tijdens deze Pasar Malam, die georganiseerd wordt Istimewa.

Verder komt aan bod de wurgslang die tussen de kleding gevonden werd in een Dordtse kringloopwinkel en vertelt clubwatcher en sportverslaggever Corrado Francke over FC Dordrecht. Dichter van Dienst is Kees-Jan Visser.

Libert Hol is om 11 uur de hoofdgast in deze uitzending. Hol schrijf zijn persoonlijk verhaal ‘Libert, zonder dwarsliggers geen spoorlijn’. Geboren in een jappenkamp in Nederlands-Indië in 1942, schrijft hij over zijn jeugd en de periode dat alle Nederlanders het land uit moesten en het gezin Hol in Dordrecht weer de draad moest oppakken. Een persoonlijk verhaal in de context van de wereldgeschiedenis.

De uitzending van Studio de Witt is zaterdag live te volgen tussen 10:00 uur en 12:00 uur op Papendrecht FM 105. Maandagmorgen tussen 10 en 12 uur wordt Studio De Witt herhaald op Papendrecht FM en maandagmiddag van 17 tot 19 uur bij ATOS Radio 106.1. Het programma wordt op Drechtstad FM 95.7 uitgezonden op zaterdag van 10 tot 13 uur met in het laatste uur de (Dordtse) Politieke Stamtafel.