Opnieuw mogelijke aanslagpleger aangehouden in Dordrecht

0
151
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – De politie in Dordrecht heeft de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) opgetrommeld na de vondst van een tas met daarin een fles met een brandbare vloeistof. Eerder vannacht werd een 18-jarige jongen op het Bagijnhof aangehouden, na een belletje van een beveiliger van een nabijgelegen coffeeshop. Het was de tweede aanhouding deze week.

Bewakingsbeelden lieten zien dat de jongen eerder de tas bij zich droeg. Kort na zijn aanhouding werd de zak teruggevonden in de Lange Breestraat. Die was deze ochtend daarom enige tijd deels afgezet. De EOD heeft de straat uitgekamd.

Brandbare vloeistof
In de zak zat een fles met daarin een brandbare vloeistof. De fles zat vastgemaakt aan een pakketje, voldoende reden voor de politie de experts van de EOD erbij te halen. De EOD heeft de spullen meegenomen om die op een andere plek onschadelijk te maken.

Het vermoeden bestaat dat de 18-jarige verdachte de tas heeft weggegooid, en niet bewust heeft neergelegd in de Lange Breestraat.

Ook woensdag iemand aangehouden
De Dordtse politie staat op scherp na de aanhouding woensdagochtend op het Bagijnhof van een Rotterdammer van 17. Hij viel op toen hij in de winkelstraat een mondmasker opdeed. Iemand die dat zag gebeuren, waarschuwde de politie. De jongen bleek een vuurwerkbom in zijn zak te hebben.

Dit is een verhaal van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.