Tiende Pasar Malam begint zondag

0
209
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – De Pasar Malam is een cultureel feest waar Indonesië centraal staat en komend weekend is de grootste gratis viering van Nederland weer in Dordrecht te bezoeken. Op Pasar Malam Outdoor staat het centrum van de stad vier dagen lang in het teken van Indonesisch eten, dans en muziek. Het is de tiende keer dat het evenement wordt georganiseerd.

Op 6, 7, 8 en 9 augustus zal de Pasar Malam Istimewa plaatsvinden in het centrum van Dordrecht. Pasar Malam is Indonesisch voor avondmarkt, en er is dan ook een grote Oosterse markt op het Statenplein. Daar kan de bezoeker zich laten verrassen door mooie decoraties en meer dan 100 kraampjes met producten als wierook, sambal, spekkoek, buddha-beeldjes, wayangpoppen, kleding of Indische kookboeken.

Foto: Pasar Malam Istimewa

De Indische en Indonesische keuken kunnen niet ontbreken bij de Pasar Malam. Zo kan de bezoeker genieten van al het lekkers bij de vele beschikbare restaurants: van heerlijke complete maaltijden tot snacks. De festiviteiten vinden plaats op het Statenplein, de Sarisgang en het Achterom. Op deze locaties zijn ook acts te zien, verdeeld over twee podia. Daar zal livemuziek gespeeld worden en kan er gekeken worden naar een aantal dansacts.

Openingstijden zijn als volgt:
zondag 6 augustus: 12:00 – 20:30
maandag 7 augustus: 12:00 – 20:30 uur
dinsdag 8 augustus: 12:00 – 20:30 uur
woensdag 9 augustus: 12:00 – 19:00 uur

Dit is een bericht van onze mediapartner RTV Dordrecht.