‘Van het kletsnatte weer zijn we voorlopig af’

0
190

REGIO – De komende dagen moeten de paraplu’s en regenjassen nog binnen handbereik zijn, maar volgende week zijn de zon en de zomerse temperaturen terug in onze regio.

Op dit moment is er veel bewolking en valt er lokaal een bui. Komend weekend is het behoorlijk wisselvallig met regen en buien. Op zaterdag wordt het net als vandaag 18 tot 19 graden. Ook worden dan buien verwacht. Op zondag voelt het fris aan. De temperaturen met ongeveer 17 tot 18 graden zullen dan nog wat lager zijn dan op zaterdag. Dit komt door een stevige noordwestenwind in combinatie met veel bewolking en neerslag.

Vanaf donderdag krijgt een hogedrukgebied vat op ons weer, dan blijft het droog en is er meer zon. Ook komt er warmere lucht onze kant op, beginnen de temperaturen op te lopen en wordt het op veel plaatsen zo’n 23 graden.
Op vrijdag wordt het zelfs wat warmer en kan het op meerdere plaatsen in de regio zomers warm worden met 25 graden of meer.

“Of deze temperaturen ook na volgend weekend aanhouden is nog onzeker”, zegt weerman Stefan van der Gijze. “De eerste signalen laten de temperaturen weer iets zakken met kans op een bui. Maar van het kletsnatte weer zijn we voorlopig af.”

Zomerse temperaturen
Plaatselijk kan het in het zuiden en zuidoosten van ons land oplopen tot 30 graden, maar in onze regio gaan we dat niet meemaken. “Wel hebben we met ongeveer 25 graden opnieuw zomerse temperaturen. Daarmee is het prima fietsweer”, zegt de weerman. “Op vrijdag kan er weer gebarbecued worden en ondernemers op het strand zullen goede zaken doen.”