Huis in Zwijndrecht gesloten: 239 hennepplanten

0
210
Foto: RTV Dordrecht

ZWIJNDRECHT – Een huis in Zwijndrecht moet voor drie maanden dicht omdat binnen een hennepkwekerij is ontdekt. De kwekerij telde 239 hennepplanten, 288 hennepstekken en 820 gram henneptoppen.

Volgens de gemeente Zwijndrecht gaat het om een ‘professioneel opgezette kwekerij’ die bestond uit drie kweekruimtes en was voorzien van een tent, lampen, ventilatoren, een afzuiginstallatie, tijdklokken en een waterbak. Ook werd er illegaal stroom afgetapt.

“In Zwijndrecht is geen plek voor criminele praktijken”, zegt burgemeester Edo Haan, die met de sluiting de openbare orde wil herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgegeven dat hij deze praktijken niet tolereert.

“Criminelen die zich bezighouden met hennepteelt, gebruiken onderling veel geweld en trekken vaak meer criminaliteit aan”, licht de gemeente verder toe. “De sluitingen zijn een signaal naar (drugs)criminelen en buurtbewoners dat wordt opgetreden. De ervaring is dat hierdoor de bereidheid om verdachte zaken te melden toeneemt.”

Dit is een bericht van Corrado Francke voor onze mediapartner RTV Dordrecht.