Pasar Malam trekt veel bezoekers

0
279
Foto: Hans Hulswit

REGIO – De tiende editie van de jaarlijkse Dordtse Pasar Malam is zondag in het centrum van Dordrecht van start gegaan. Op het Statenplein en Achterom was het gezellig druk, met duizenden bezoekers op de eerste dag van het vierdaagse festijn.

Hoewel het dit weekend vaak regenachtig en grauw was, liet de zon zich zondagmiddag toch geregeld zien. Dat merkte ook een verkoopster van Indonesische kleding op: “Ik mag niet klagen over de verkoop, maar ben vooral heel blij met het weer. Blij dat het zonnetje af en toe even om de hoek komt piepen. Dit is een goed begin van een leuke Pasar als het zo doorgaat!” Ondanks de beste bedoelingen was een regenbui hier en daar niet te voorkomen, gelukkig hadden veel bezoekers uit voorzorg een paraplu meegenomen.

Marcel Neervoort is één van de organisatoren van het evenement en ook hij is tevreden met hoe de eerste dag verlopen is: “Het weer viel, gezien de voorspelling, alleszins mee, er was natuurlijk wel wat regen en wind. Desondanks was het gezellig druk maar hoefden bezoekers niet in lange rijen te wachten. Vorig jaar hadden we op de zondag rond de 35.000 mensen, vandaag schat ik dat er zo’n 25.000 waren. Gezien het weer dit jaar is dat een goed aantal voor de startdag, daar mogen we hartstikke blij mee zijn.”

Foto: Linda Manz

Avondmarkt
Pasar Malam is Indonesisch voor avondmarkt, dus is het niet vreemd dat zo’n beetje alle soorten Indische kleding, voedsel en producten op de markt te vinden was. Van een traditionele spekkoek en sambal tot Wayangpoppen en van Boeddhabeeldjes tot kookboeken, met honderd verschillende kraampjes was er genoeg te zien en doen.

Massage
Naast de markt worden er ook activiteiten georganiseerd. Zo zijn er verschillende muzikale optredens, worden de heupen losgeschud en is er ook de mogelijkheid om jezelf te trakteren op een traditionele Indische massage: “Ik kan dit iedereen wel aanraden. Het is altijd wel lekker om de spieren los te gooien, maar ik had zoiets nog nooit gedaan. Het was heerlijk!”, vertelt een deelnemer. Een andere bezoeker koos voor een alternatieve massageoptie, hij kocht een Indische rugkrabber bij één van de kraampjes op het Statenplein: “Deze rugkrabber is typisch Indisch, zo kom je overal lekker bij als je jeuk hebt.”

De Pasar Malam in Dordrecht duurt nog tot en met woensdag en is dagelijks vanaf 12:00 uur te bezoeken.

Dit is een bericht van Trevyn van Houwelingen voor onze mediapartner RTV Dordrecht.