In een dag tienduizenden euro’s ingezameld voor jonge moeders die weduwe werden na kano-ongeluk in Frankrijk

0
686
Sven (33) en Ardin (25) uit de Alblasserwaard kwamen om bij kanotocht in Frankrijk, privéfoto

ALBLASSERWAARD – Een crowdfunding voor de twee zussen die hun mannen verloren bij het kano-ongeluk in Frankrijk heeft in een dag tijd al meer dan 65 duizend euro opgebracht. De actie is donderdagochtend opgezet door Lois Blokland, een zus van de twee weduwen.

“Jannali en Rhode zijn plots weduwe geworden na het kano-incident in Frankrijk. Jannali heeft drie kinderen en Rhode één, met een tweeling onderweg. We willen hun graag op financieel gebied een steun in de rug geven!”, is te lezen op de pagina van de doneeractie.

“Rond een uur of 10:45 vanochtend heb ik ‘m online gezet” vertelt Lois. “Dat er nu al zoveel geld is opgehaald, hadden we niet durven hopen.”

De actie is massaal gedeeld, legt Lois uit. “We komen uit een groot gezin. Mijn ouders hebben zestien kinderen. We hebben de actie met familie gedeeld, met de vraag of die het op sociale media willen delen. Dat wordt dan weer verder verspreid. Het is natuurlijk door heel Nederland op het nieuws geweest, dus veel mensen weten er vanaf. Het is hartverwarmend dat zoveel mensen geld doneren. Ik krijg veel berichten van mensen die doneren, maar er zijn ook veel anonieme donaties”, laat ze weten.

Op de vraag hoe het nu met haar zussen gaat, is Lois duidelijk: “Ze zijn allebei heel sterk.”

Kracht van boven
“We zijn als gezin heel hecht en iedereen is er voor elkaar”, vertelt ze. “We hebben de afgelopen weken dan ook veel aan elkaar gehad. We hebben zo’n kracht ervaren, we zijn daardoor nog dichter bij elkaar gebracht. Dat had ook heel anders kunnen zijn. Ik ben ervan overtuigd dat die kracht vanaf boven komt. Namens het hele gezin zegt Lois alle donateurs enorm te willen bedanken.

Vakantiedrama
De 33-jarige Sven en 25-jarige Ardin kwamen eind juli in het noordoosten van Frankrijk bij een ongeluk om het leven. De familie was met elkaar met vakantie toen het noodlot toesloeg tijdens een kano-tocht. De mannen zouden ongemerkt op een gevaarlijk deel van de rivier terecht gekomen, omgeslagen zijn en door de stroming zijn meegezogen.

De doneeractie is hier te vinden.

Dit is een verhaal van onze mediapartner Rijnmond.