Wijkvereniging de Kooy bestaat 45 jaar

0
367
NLdoet: de Kooyker

PAPENDRECHT – In 2023 bestaat Wijkvereniging De Kooy bestaat 45 jaar en men viert dit met een wijkfeest op zaterdag 9 september. Het feest vindt plaats in en om het verenigingsgebouw aan de Pieter Zeemanlaan 37a.

Geschiedenis
Vijfenveertig jaar geleden werd er een nieuwe wijk gebouwd in Papendrecht, de Kooy. Er kwamen mensen te wonen uit andere wijken, maar ook van buiten Papendrecht. Men kende elkaar slecht, hooguit de naaste buren. Dat moest veranderen, vonden een paar ondernemende dames. Een wijkvereniging moest er komen om elkaar beter te leren kennen en daar zorgden ze ook voor.

Jubileum
Wijkvereniging De Kooy heeft in maart een nieuw bestuur met nieuwe plannen gekozen. Voorzitter Ed van Driel: “En wat is er nu leuker dan al snel na aantreding te constateren dat er nog dit jaar een jubileum te vieren is. Wijkvereniging De Kooy is de enige nog overgebleven wijkvereniging in Papendrecht. We willen graag wat meer aan de weg timmeren zodat inwoners van Papendrecht weten van ons bestaan. Het jubileum grijpen we dan ook graag aan om een feest te organiseren waar iedereen welkom is.”

Herinneringen
Inwoners die herinneringen hebben aan wijkvereniging de Kooy worden opgeroepen om deze herinneringen te delen. Inwoners die in het verleden hebben deelgenomen aan de activiteiten van de Kooy of misschien wel vrijwilliger zijn geweest, hebben wellicht nog foto’s die gebruikt kunnen worden voor een stapje terug in de tijd. Er wordt dan ook een oproep gedaan aan iedereen die iets wil bijdragen aan het wijkfeest. Ook wil men graag een rommelmarkt houden waarvoor spullen ingeleverd kunnen worden. Met de opbrengst van de rommelmarkt kan de wijkvereniging vervolgens leuke activiteiten organiseren.

Vrijwilligers
Voor zo’n feest zijn veel helpende handen nodig. Inwoners die het leuk vinden om mee te helpen worden van harte uitgenodigd om zich te melden. Er zijn verschillende werkzaamheden, van het draaien van een bardienst tot het versieren van het gebouw, het maken van de expositie of het helpen bij een van de activiteiten.

Contact
Inwoners die herinneringen en foto’s hebben, maar ook de mensen die graag willen meehelpen op 9 september wordt gevraagd contact op te nemen via e-mailadres edvandriel@planet.nl of via telefoonnummer 06 53151493.