Pictura in Studio De Witt

0
457

DORDRECHT/PAPENDRECHT – Zaterdagmorgen beleeft het programma Studio De Witt een nieuwe uitzending.

In het eerste uur komen de volgende onderwerpen aan bod.
-De ontmoetingsplek van de Dordtse Vrieseweg stond deze week stil bij haar eerste verjaardag. Over het en waarom van deze ontmoetingsplek gaat Ben Corino in de studio in gesprek met buurtwerker Karim de Kool.

-De Pasar Malam beleefde vorige week haar 10e editie mede dank zij de subsidies van de gemeente Dordrecht. Maar voor volgend jaar is de subsidiëring nog niet zeker.

-FC Dordrecht watcher Corrado Francke komt met het laatste nieuws over de lokale BVO.

-Dichter van Dienst: Ton Delemarre schreef in de loop der jaren voor zijn vrouw Ada d’Hamecourt. Vorige week overleed zij na een kort ziektebed. Vijftien gedichten onder de titel “Jij bestaat, 15 gedichten voor Ada” liet hij bundelen. Namens Ton Delemarre zal Ben Corino het gedicht ‘Vanzelfsprekend’ voordragen in de uitzending.

Om 11 uur is het oudste Teekengenootschap van Nederland, Pictura, de hoofdgast. Pictura wordt 250 jaar.
Over de geschiedenis van Pictura gaat het in dit gesprek met voorzitter Teun Okkerse.

Het derde uur, de Politieke Stamtafel (alleen bij Drechtstad FM en ATOS Radio), heeft twee onderwerpen. De herdenking van 15 augustus, de bevrijding van Japanse bezetting van de toenmalige kolonie Nederlands-Indië en de slachtoffers. In Dordrecht en in Zwijndrecht bestaat er nu voor het eerst aandacht hiervoor met een speciale herdenking. Een gesprek met de vertegenwoordigers van de comités Dordrecht (Vera Andreas) en Zwijndrecht (Chris Moorman).

Zwijndrechtenaar, oud gemeenteraadslid Wim van Pelt, roert zich weer in de politiek. Hij schreef een beginselprogramma voor een nieuwe politieke partij voor lokaal verlichte geesten De Jongens van De Witt. Weer een lokale partij? Hierover gaat Ben Corino met Van Pelt in gesprek.

De uitzending van Studio de Witt is zaterdag live te volgen tussen 10:00 uur en 12:00 uur op Papendrecht FM 105. Maandagmorgen tussen 10 en 12 uur wordt Studio De Witt herhaald op Papendrecht FM en maandagmiddag van 17 tot 19 uur bij ATOS Radio 106.1. Het programma wordt op Drechtstad FM 95.7 uitgezonden op zaterdag van 10 tot 13 uur met in het laatste uur de (Dordtse) Politieke Stamtafel.