Drechtstreek bekert verder na remise tegen Groot-Ammers

0
235

PAPENDRECHT – Drechtstreek heeft de volgende bekerronde bereikt na een 3-3- gelijkspel tegen Groot-Ammers. Beide ploegen eindigden deze bekerronde met 5 wedstrijdpunten maar Drechtstreek behaalde een beter doelgemiddelde en bekert verder.

Coach Dennis Schoonewil trad door het ontbreken van Ton Groffen (geschorst) en Daeley van der Graaff en Dion Warner (geblesseerd) opnieuw aan met een zeer jonge ploeg. Zij lieten zien dat ze bereid waren er voor te gaan en het was Delano van Herwijnen die al in de 9de minuut de scoren kon openen. Na een knappe solo over rechts wist hij zijn tegenstander uit te kappen en haalde hij hard uit met links: 1-0. Ook Groot-Ammers viel regelmatig goed aan en na een half uur was de ploeg dichtbij de gelijkmaker maar een open kopkans ging over het doel van keeper Alihan Ulusoy. Kort voor rust waren er enkele aanvallen van Drechtstreek waardoor er flinke druk op het doel van de jonge keeper Nick Schrijvers kwam te staan. Timo Velberg wist de score op 2-0 te brengen en het werd zelfs nog 3-0 door Koen Lighaam, maar de veel vlaggende Groot-Ammers grensrechter Verheij gaf aan dat hij buitenspel had geconstateerd en het doelpunt werd afgekeurd.

Direct na rust scoorde Sem van der Grijn voor Groot-Ammers 2-1 en kort daarna ook de gelijkmakende 2-2. Ondanks de druk en de tijdelijke onrust bij Drechtstreek wist Nigel de Deugd kort daarna zijn ploeg weer op een 3-2 voorsprong te brengen. Groot-Ammers kon alleen via winst een ronde verder komen en dat leidde tot een verharding van het spel. Nik Semcesen werd op het oog bewust keihard aangepakt door zijn tegenstander maar scheidsrechter Arno van Dalen liet dat toe. Na een soortgelijke actie enkele minuten later trok hij alsnog een rode kaart voor Luuk Kuylenburg.

Door slordig optreden in de Drechtstreek defensie schoot Yannick de Bondt namens Groot-Ammers kort voor het eind nog de gelijkmakende 3-3 binnen.

Komende zaterdag gaat de competitie weer van start. De eerste wedstrijd van Drechtstreek is de uitwedstrijd in en tegen Arkel. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.