Dief dumpt bromfiets in sloot

0
170
Foto: politie

DORDRECHT – De politie heeft zaterdagavond een 17-jarige Dordtenaar aangehouden vanwege het stelen van bromfietsen. Tijdens een verkeerscontrole bleek hij te rijden op een gestolen exemplaar.

Maar hij had nog meer op zijn kerfstok: na onderzoek bleek dat hij ook achter de diefstal van twee bromfietsen achter het Centraal Station zat, die diezelfde avond waren verdwenen. Eén van de gestolen bromfietsen werd zondag door de wijkagenten van Krispijn en het Leerpark teruggevonden in een sloot in het Dordtse Weizigtpark.

Waarschuwing
De politie waarschuwt fietsers op te passen voor dieven die het gemunt hebben op fietsen en bromfietsen. “We zien een toename van diefstallen van fietsen en bromfietsen rondom de tijdelijke fietsenstalling aan de Markettenweg in Dordrecht. Dit ondanks het aanwezige cameratoezicht”, laten de agenten via Instagram weten. “Wanneer u uw fiets of bromfiets stalt, zorg dat deze goed op slot staat. Gebruik hiervoor een tweede slot. Bevestig de fiets met het frame d.m.v. het fietsslot aan een vast voorwerp”, geven ze als tip.

Dit is een bericht van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.