Dordts illegaal seksbedrijf gesloten

0
417

DORDRECHT – De politie heeft op last van de Dordtse burgemeester Wouter Kolff een woning aan de Vincent van Goghstraat in Dordrecht voor drie maanden gesloten. Tijdens een controle door de afdeling Vreemdelingenpolitie, Identificatie en Mensenhandel (AVIM) werd een illegaal seksbedrijf aangetroffen. Ter plekke werden twee sekswerkers aangetroffen.

De sekswerkers zijn niet woonachtig in Nederland en zijn ook niet ingeschreven in de kamer van koophandel. Tijdens de controle is ook munitie en zwaar illegaal vuurwerk aangetroffen. De politie heeft dit in beslag genomen. Na de controle hebben de sekswerkers op eigen initiatief hun spullen gepakt en het pand verlaten. De eigenaar en particuliere verhuurder van de woning heeft medewerking verleend aan de sluiting.

Openbare orde
Burgemeester Kolff wil met de sluiting van panden waar een seksbedrijf zonder vergunning wordt aangetroffen de openbare orde herstellen, herhaling voorkomen en het signaal afgeven dat hier stevig tegen wordt opgetreden, zo laat de gemeente Dordrecht weten. Bovendien wil de gemeente hiermee een signaal afgeven naar criminelen, en buurtbewoners laten weten dat er wordt opgetreden. Volgens de gemeente leert de ervaring dat dit leidt tot een grotere meldingsbereidheid en alertheid.

Dit is een bericht van onze mediapartner RTV Dordrecht.