Extinction Rebellion voert actie tegen Chemours

0
256
Foto: aangeleverd

REGIO – Een bonte rouwstoet zal zaterdag 23 september door de binnenstad van Dordrecht trekken. Dit meldt Extinction Rebellion in een persbericht. De actiegroep laat weten dat “een wereldberoemde vrouw ten grave wordt gedragen”. “Alweer een slachtoffer van het gif van Chemours,” voegt men daaraan toe.

Met deze actie vraagt Extinction Rebellion Drechtsteden aandacht voor de jarenlange vervuiling van de leefomgeving door het chemieconcern Chemours. Ze wijst ook op het naar haar mening falen van de lokale, regionale en nationale overheidsbestuurders die hun burgers hiertegen niet hebben beschermd. Ook roept de groep burgers op om in actie te komen.

De stoet vertrekt zaterdag van het Stationsplein en eindigt daar ook weer twee uur later. Tussendoor beweegt de stille omgang zich richting de weekmarkt. Onderweg worden vlugschriften uitgedeeld en vruchten die passen bij deze rouwstoet Nul PFAS uit de pijp.

Dit is de eerste grote actie van Extinction Rebellion in de Drechtsteden. Ze sluit aan bij de groeiende protesten tegen de vervuiling door Chemours. Aanhangers en sympathisanten van Extinction Rebellion Drechtsteden trokken de afgelopen twee weken ook al dagelijks naar Den Haag om mee te doen aan de blokkade van de A12.