Merwedebrug: nachtafsluiting 26 september

0
324
Foto: Linda Meesters

PAPENDRECHT – Rijkswaterstaat voert in de nacht van dinsdag 26 september op woensdag 27 september een functionele veiligheidstest uit op de Merwedebrug bij Papendrecht, ook wel Papendrechtsebrug genoemd.

Tijdens deze nacht wordt getest of de technische installaties goed functioneren. Het betreft het beweegbare deel van de brug. De brug is hierdoor in beide richtingen afgesloten voor alle verkeer tussen Dordrecht en Papendrecht vanaf dinsdagavond 22.00 uur tot woensdagochtend 05.00 uur. Weggebruikers moeten rekening houden met extra reistijd.

Sommige toeleidingswegen kunnen al om 21:00 uur dichtgaan. Dit gebeurt om ervoor te zorgen dat al het verkeer tijdig van de weg is voordat de brug wordt afgesloten.

(Brom)fietsers en voetgangers
(Brom)fietsers en voetgangers worden in groepen doorgelaten over de brug. Hierbij moet rekening worden gehouden met max. 30 minuten vertraging.

Onderhoudswerkzaamheden
Om de technische staat van onder andere tunnels en bruggen te controleren, voert Rijkswaterstaat jaarlijks inspecties en testen uit. Indien nodig wordt er vervolgens onderhoud gepleegd.

Meer informatie
Kijk voor meer informatie over de werkzaamheden op de website van Rijkswaterstaat Verkeersinformatie of bel met de Landelijke Informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002 (gratis).