Veteranen VV Papendrecht tegen Nederlands Amputatieteam

0
206

PAPENDRECHT – Op 7 oktober zal het Nederlands Amputatieteam op sportpark Slobbengors een oefenwedstrijd spelen tegen de Zondagveteranen van VV Papendrecht.

Ook wie door een ziekte, ongeluk of aangeboren afwijking een (deel van een) ledemaat mist, wil veelal kunnen voetballen. De KNVB en Stichting Amputatievoetbal Nederland maken dit mogelijk. Amputatievoetbal wordt gespeeld door voetballers met een amputatie. Op een klein veld wordt zeven tegen zeven gespeeld. De doelman heeft één arm en de zes veldspelers spelen zonder protheses, maar mèt krukken. Er is een aantal afwijkende spelregels. Zo is er geen buitenspel, wordt een intrap in plaats van een ingooi gehanteerd, mag schieten alleen met het goed werkende been en het bewust spelen van de bal met de kruk is een handsbal.

De aanvang van de wedstrijd is om 12 uur en de toegang is gratis.