CDA op bezoek bij Odensehuis op Wereld Alzheimer Dag 2023

0
252

PAPENDRECHT – Donderdag 21 september 2023 was het Wereld Alzheimer Dag, met als thema ‘Samen aan tafel’, gekozen door de vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Op deze dag werd extra aandacht gevraagd voor dementie. Papendrecht kan zich gelukkig prijzen dat het een Odensehuis heeft. Een Odensehuis is een inloop-, informatie- en ontmoetingscentrum voor mensen met (beginnende) dementie of geheugenklachten en hun mantelzorgers, familie en vrienden. Iedereen is welkom.

Namens de CDA fractie waren Jan Mulder en Corrie Middelkoop op deze dag te gast en zij verrasten de gasten van het Odensehuis met een broodje kroket. Zij zaten “samen aan tafel” met gasten, mantelzorgers en vrijwilligers en in een goede, gezellige sfeer luisterden ze naar de mooie verhalen. De CDA fractie is blij met deze voorziening in Papendrecht. Mensen met dementie of geheugenklachten, mantelzorgers, familie en vrienden kunnen er binnenlopen voor advies, ondersteuning en ontmoeting.

Het Odensehuis is als inloopcentrum laagdrempelig. Een indicatie of een diagnose om mee te doen is niet nodig. In het Odensehuis is veel informatie voor mantelzorgers en mensen met dementie beschikbaar. In het AD van 21 september benadrukte Tamara van Ark, dementie-rapporteur, weer het belang van goede zorg bij mensen thuis en ontmoetingscentra om mensen met dementie een goed ritme te bieden en hun mantelzorgers te ontlasten.

Het Odensehuis is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag open van 10:00 uur tot 15:00 uur.