Drechtstreek begint goed tegen Arkel

0
109

ARKEL – In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen heeft Drechtstreek met 2-5 gewonnen van ASV Arkel. Dat was een mooie start voor de ploeg van coach Dennis Schoonewil. De wedstrijd was natuurlijk van belang omdat hij nu de jonge ploeg, die hij alleen in de voorbereiding en de bekercompetitie had meegemaakt, kon beoordelen op hun mogelijkheden in de competitie. In de opstelling ontbrak nog steeds het drietal Ton Groffen, Daeley van der Graaf en Dion Warner.

De wedstrijd tegen Arkel, een ploeg met routine en fysieke kracht, leverde al in de eerste minuut een voorsprong voor Drechtstreek op toen Thijs den Dunnen aan zijn tegenstander wist te ontsnappen en de 0-1 scoorde. Nauwelijks acht minuten later kon Koen Lighaam al de 0-2 in schieten na goed werk van Nik Semcesen. De ingevallen Corné van Horik maakte namens Arkel niet lang daarna de aansluitende 1-2. Halverwege de eerste helft wist Nik Semcesen zelf de 1-3 te noteren, dit op aangeven van Timo Velberg. Velberg zelf bepaalde de ruststand op 1-4 na een vrije trap van Jop Bikker.

Kort na rust was het opnieuw Corné van Horik die kon scoren. Ditmaal deed hij dat uit een strafschop waarmee hij de 2-4 op het bord bracht. Ondanks keihard aanpakken van Arkel bleef Drechtstreek de bepalende ploeg, die via Luuk Bouw kort voor het einde ook nog de 2-5 noteerde met een mooi schot.

Achteraf kunnen coach en de veelal jonge ploeg alleen maar tevreden terugkijken op een prima wedstrijd die verdiend werd gewonnen. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Alblasserdam op het programma, de oude ploeg van trainer/coach Dennis Schoonewil. Aanvang van die toch wel speciale wedstrijd is 14.30 uur.