VBW De Sloep 2023: programma ‘Tel maar mee!’

0
261

PAPENDRECHT – Het is alweer bijna herfstvakantie, en dat betekent tijd voor VakantieBijbelWeek De Sloep. De commissie wil ouders & kinderen graag op de hoogte brengen van het programma voor dit jaar. Dit is namelijk anders dan voorgaande jaren. Voorzitter Martha de Smit: “De Papendrechtse VBW is een prachtig interkerkelijk evenement waarbij evangelisatie voor kinderen centraal staat. Ieder jaar is er een mooi programma van de HGJB dat we uitvoeren in de Vrije Baptisten Gemeente. Samen zingen, knutselen, luisteren naar een Bijbelverhaal en lachen om toneelstukjes. VBW De Sloep bestaat al 45 jaar, veel ouders en kinderen hebben hier goede herinneringen aan.”

In de huidige vorm heb je wel 100 vrijwilligers nodig om de hele Sloepweek te draaien. Denk aan muzikanten, technici, keukenpersoneel, groepsleiders, schoonmakers, oppas… Helaas lukt het al een paar jaar slecht om zoveel medewerkers bij elkaar te krijgen. Commissielid Corlien van de Weteringh: “Mensen hebben het druk met werk, mantelzorg of gezin. Anderen gaan in de herfst gezellig op vakantie. De commissie heeft dit jaar veel werk gemaakt van de PR en weer oproepen gedaan in de betrokken kerken, via social media en persoonlijke contacten. Maar er waren echt te weinig aanmeldingen om het gebruikelijke programma op te zetten.” Dit was een moeilijke beslissing voor de commissie, die al veel tijd en energie in de voorbereidingen had gestoken.

“Maar door op tijd de knoop door te hakken, was er nog gelegenheid om het programma en de PR aan te passen,” aldus Corlien. “En gelukkig hadden we al een aantal activiteiten gepland, waarbij we niet afhankelijk zijn van een groot aantal vrijwilligers. De Sloepweek gaat dus gewoon door!” Op zondag 15 oktober trapt de Sionskerk de VakantieBijbelWeek af met een speciale ‘welkomstdienst’, om 17.00 uur. Muziekband SOL zal dan zeker het themalied ‘Tel maar mee!’ ter gehore brengen. Er is oppas aanwezig, dus ook gezinnen met jonge kinderen zijn van harte welkom.

Op maandag 16 oktober is er in de Vrije Baptisten Gemeente om 10.00 uur een optreden voor kinderen van christelijke artiesten ‘Lola & Kitty’. Martha: “We zijn heel blij hiermee, zij vertellen een Bijbelverhaal met toneel en humor eromheen. Helemaal van deze tijd.” Op woensdag 18 oktober zal Carla Vis van Poppen & Meer weer een theatervoorstelling voor kinderen verzorgen, om 18.30 uur in de VBG. Dit poppentheater wordt ieder jaar goed bezocht. “En al deze activiteiten zijn gratis toegankelijk voor ouders & kinderen,” benadrukt Martha. “Inschrijven is niet nodig”.

Tot slot is er op vrijdagavond 20 oktober vanaf 19.00 uur een speciaal programma voor tieners van 12 t/m 15 jaar, ook in de VBG. Amazing Teens & Voices komt dan naar Papendrecht met de theatervoorstelling ‘The Journey’. Hiermee komt een langgekoesterde wens van de commissie uit. Corlien: “Dit zijn juist de jongeren die in de corona tijd veel hebben gemist, zoals het afscheid van hun basisschoolperiode. Ook de VakantieBijbelWeek ging toen niet door. We willen graag dat zij zich gezien voelen. Ook tieners tellen mee!” Kijk voor meer informatie over het programma van VakantieBijbelWeek De Sloep op Facebook en Instagram.

Bron: commissie van VakantieBijbelWeek De Sloep