Identiteit plegers overlast op Markt is bekend

0
324
Foto: aangeleverd

PAPENDRECHT – De identiteit van de overlast gevende jongeren op het Marktplein is bekend. Hun ouders krijgen waarschuwingsbrief van de burgemeester.

Burgemeester Margreet van Driel: “Al enkele weken veroorzaakt een groep jongeren overlast op en rond de Meent. Van het gooien van eieren tegen ramen van bewoners en winkels tot aan het afsteken van zwaar vuurwerk. Woensdag 20 september heb ik van een groep omwonenden een petitie ontvangen waarin zij de ernst van de situatie nog eens heel erg duidelijk maken. Het is begrijpelijk dat inwoners zich hierdoor onveilig voelen. Natuurlijk is het prima dat jongeren elkaar op straat ontmoeten en plezier maken, maar dit gedrag is onacceptabel.”

Begin vorige week heeft de burgemeester de politie en de gemeentelijke toezichthouders (boa’s) gevraagd snel in te grijpen en uit te zoeken wie deze jongeren zijn. Dat is gebeurd en van een aantal raddraaiers is de identiteit inmiddels bekend, laat de burgemeester weten. De ouders van deze jongeren hebben een waarschuwingsbrief van de burgemeester ontvangen waarin zij hun nadrukkelijk vraagt het gesprek met hun kind aan te gaan. In de brief geeft Van Driel ook aan welke mogelijke gevolgen er aan het gedrag van hun kind zitten.

Margreet van Driel: “Het gaat hier om een groep minderjarigen. Ik spreek daarom ook via deze weg de ouders aan. Ga in gesprek met uw kind(eren) en maak hen duidelijk dat intimidatie, treitergedrag en overlast niet getolereerd worden in Papendrecht. Het plegen van strafbare feiten heeft consequenties.”

Komende weken zet de burgemeester meer herkenbare en onherkenbare toezichthouders op en rond de Meent in. “Zo kunnen zij snel en adequaat ingrijpen als de situatie daar om vraagt,” aldus de burgemeester.

Extra informatie afsteken vuurwerk
Nu we richting het eind van het jaar gaan, zien we dat er niet alleen op en rond de Meent, maar ook op andere locaties in Papenrecht vuurwerk afgestoken wordt. Tot aan zondagavond 31 december, 18.00 uur is dit overal in Nederland verboden. Wie voordat vuurwerk afgestoken mag worden door politie of toezichthouders betrapt wordt met vuurwerk krijgt een boete en/of een vervangende straf bij bureau HALT.

Melden overlast
Wie (vuurwerk)overlast ziet of ervaart, kan dat op verschillende manieren melden. Men kan persoonlijk of telefonisch een melding doen via de receptie in het gemeentehuis of via telefoon 14 078. Online via www.papendrecht.nl/meldpunt. Of via de politie 0900 – 8844.