Potje voor duurzaamheidslening is leeg

0
173

PAPENDRECHT – Sinds het openstellen van de duurzaamheidslening hebben veel huishoudens een duurzaamheidslening aangevraagd. Huiseigenaren wisten de weg naar deze lening goed te vinden, waardoor het plafond van de regeling inmiddels is bereikt: het geldpotje is nu leeg. Daarom is het sinds 22 september tijdelijk niet meer mogelijk een duurzaamheidslening aan te vragen. Aanvragen die voor die tijd zijn ingediend, worden nog wel beoordeeld.

Veel woningeigenaren zijn dit jaar aan de slag zijn gegaan met het verduurzamen van hun woning en gebruiken de lening bijvoorbeeld voor het (verder) isoleren van hun woning, het plaatsen van zonnepanelen of het vervangen van ruiten voor HR++ glas, zodat hun huis minder energie verbruikt voor verwarming.

Arno Janssen (wethouder Duurzaamheid) hierover: “We blijven het als gemeente belangrijk vinden dat inwoners mee kunnen doen met de stappen die we samen zetten om Papendrecht te verduurzamen. De duurzaamheidslening is daar een belangrijk instrument voor. Dat het plafond nu is bereikt laat zien dat inwoners er goed gebruik van maken om hun woning toekomstbestendig te maken.”

Alternatieve lening voor energiebesparing
In december wordt aan de gemeenteraad gevraagd of de duurzaamheidslening in 2024 wordt voortgezet. In de tussentijd kan iedere eigenaar en bewoner van een woning gebruikmaken van de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds. Hiermee kan men voordelig geld lenen, ook wie ouder is dan 75 jaar of minder leningsruimte heeft.

Wilt u meer weten over deze lening? Ga naar de website van het Nationaal Warmtefonds. Daar vindt u alle informatie over voorwaarden, het maximumbedrag en waar u deze lening voor kunt gebruiken.