Drechtstreek verliest van Alblasserdam

0
283
Foto Nik Semcesen: Piet van Beest

PAPENDRECHT – In de eerste thuiswedstrijd van het seizoen moest Drechtstreek een 0-1 overwinning accepteren van buurman Alblasserdam van trainer Tim den Haan. De bezoekers legden na de 0-4 nederlaag van een week eerder een stevige pot voetbal op de mat waarbij de ploeg fysiek zeer aanwezig was en Drechtstreek aanvankelijk nauwelijks in het spel liet komen.

Vooral in het eerste deel van de wedstrijd slaagde Alblasserdam erin om Drechtstreek ver terug te dringen op eigen helft. De blauwwitte brigade van Dennis Schoonewil kwam er nauwelijks aan te pas en als de snelle en jeugdige voorhoede al aan de bal kwam, dan werden overtredingen om hen te stoppen niet geschuwd. Toch hield Drechtstreek goed stand tegen de felle aanvallen en Nik Semcesen en Timo Velberg wisten het nodige gevaar te stichten voor het doel van Alblasserdam keeper Mert Budak. Ondanks wederzijdse kansen bleef een doelpunt toch lange tijd uit. In de 41ste minuut was het Jordy Wemelsfelder die namens Alblasserdam de 0-1 achter doelman Lars Koorevaar deponeerde. In een mêlee van spelers wist hij met een omhaal vlakbij het doel te scoren en de ruststand op 0-1 te bepalen.

Overtredingen
In de tweede helft toonde Drechtstreek dat het niet van plan was om zich verder te laten imponeren en het kwam beter in de wedstrijd. Er ontstonden veel meer aanvallende bewegingen maar toch leidde dat niet tot een tegendoelpunt. Alblasserdam leek die druk ook goed aan te voelen, want de ploeg greep naar alle middelen om de voorspong vast te houden. Er werden veel overtredingen gemaakt en het spel werd vele malen onderbroken door Alblasserdamspelers die blessures voorwendden of door ballen die ver buiten het veld werden geschoten.

Scheidsrechter Willem van Bleek moest de wedstrijd hierdoor vele malen stil leggen waardoor het ritme uit de wedstrijd raakte. Door het harde spel van de gasten was hij gedwongen om aan hen zeven gele kaarten voor te houden. Er was aan het eind een blessuretijd van 16 minuten noodzakelijk omdat het spel zo vaak stil werd onderbroken. Die tactiek bleek aan het eind van de wedstrijd wel doeltreffend te zijn geweest, want het lukte Drechtsreek niet om de gelijkmaker te scoren en het moest de overwinning aan Alblasserdam te laten.

Na deze teleurstellende nederlaag moet coach Dennis Schoonewil zijn ploeg weer klaarstomen voor de wedstrijd van volgende week. Dan speelt men uit tegen Haastrecht, dat gelijk speelde tegen Schoonhoven. Aanvang van die wedstrijd is 14.00 uur.