Najaarsronde coronaprik van start voor kwetsbaren

0
212
Foto: RTV Dordrecht

REGIO – Mensen die een hoger risico lopen om ernstig ziek te worden door corona kunnen zich vanaf deze week weer laten vaccineren. Vanaf 2 oktober start de zogenoemde coronaprik najaarsronde.

Voorlopig kun je de prik alleen op afspraak halen bij één van de priklocaties van de GGD. Het vaccin is beschikbaar voor 60-plussers, volwassenen die een griepprik-uitnodiging krijgen, medisch hoog risicogroepen en zwangeren. Ook zorgmedewerkers met direct patiënt- en/of cliëntcontact mogen een coronaprik halen.

Niet iedereen die in aanmerking komt voor deze prikronde, heeft per brief een uitnodiging gekregen. Alleen mensen van 60 jaar of ouder hebben post ontvangen van het RIVM. De andere groepen moeten zelf een afspraak inplannen bij de GGD. Dat kan vanaf 16 oktober. Dat geldt ook voor mensen die niet tot de doelgroepen behoren, maar die zich vanwege een kwetsbaar gezinslid of op advies van hun arts toch willen laten vaccineren.

Brede bescherming
Dat niet iedereen wordt uitgenodigd om zich te laten prikken, heeft een reden. Het is niet nodig dat iedereen in Nederland een coronaprik krijgt, laat het RIVM weten. Onder de bevolking is een brede bescherming tegen corona opgebouwd. Dit komt door vaccinaties, doorgemaakte coronabesmettingen of een combinatie van beide. Ook is de omikronvariant van het coronavirus minder ziekmakend dan eerdere varianten van het virus.

In Dordrecht kun je voor de najaarsronde terecht aan de Calandstraat. De priklocatie is open van maandag tot en met zaterdagen en voorlopig dus alleen op afspraak.

Dit is een bericht van Marjolein Vos voor onze mediapartner RTV Dordrecht.