Muntgeld verdwijnt met oude parkeerautomaten uit Dordts straatbeeld

0
225
Foto: RTV Dordrecht

DORDRECHT – Het zorgde vaak voor storingen, de automaten slijten sneller en eigenlijk werd er nog nauwelijks met muntgeld betaald. Daarom heeft de gemeente Dordrecht de keuze gemaakt om per 2 oktober 160 parkeerautomaten in de stad te vervangen en is de optie om met muntgeld te betalen verdwenen.

Sinds een tijd kun je ook alleen maar met de pin betalen in de parkeergarages in de stad. De Dordtse wethouder van verkeer Rik van der Linden geeft aan dat de mogelijkheid om met muntgeld te betalen daar ook niet gemist wordt. “In de praktijk zien we dat we die vraag in de garages niet hebben gekregen. Er zijn nog wel mensen die met muntgeld betalen, maar dat wil niet zeggen dat zij niet kunnen pinnen of de parkeerapp niet gebruiken.”

Daarbij geeft de wethouder aan te begrijpen dat het voor een aantal misschien best nog even wennen zal zijn. “Er staat ook een telefoonnummer op de automaat, dus mocht er een probleem zijn dan kun je bellen en lossen we het op.”

Alle 160 automaten worden de komende maanden omgebouwd. Het binnenwerk van de automaten die nu nog langs de weg staan, wordt in de nieuwe automaten gezet. “Het binnenwerk is een paar jaar geleden nog gedaan en dat is nog goed. Dat kunnen we mooi hergebruiken.”

Op de oude automaten worden stickers geplakt om aan te geven dat er geen gebruik meer kan worden gemaakt van muntgeld. Het vervangen van de automaten duurt naar verwachting tot februari 2024.

Dit is een verhaal van Dennis Koorevaar voor onze mediapartner RTV Dordrecht.