Gemeente: ‘Samen bouwen aan een beter bestaan’

0
252

PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht heeft, aanvullend op Rijksmaatregelen, een aantal lokale maatregelen ingezet om de effecten van de energie- en koopkrachtcrisis tegen te gaan. Dit meldt de gemeente in een persbericht. Eén van de genoemde maatregelen is de mogelijkheid om een subsidieregeling in te zetten voor initiatieven die inwoners in armoede en/of met schuldenproblematiek helpen.

Wie een origineel idee heeft om armoede tegen te gaan of te verzachten. kan vanaf 1 oktober subsidie aanvragen via de regeling ‘Samen bouwen aan een beter bestaan’.

Wethouder Van Erk: “Elk huishouden in Papendrecht dat er financieel niet uitkomt, is er één te veel. Daarom zet de gemeente Papendrecht alle mogelijkheden in om ervoor te zorgen dat onze inwoners – die het nodig hebben – weer financieel fit én zelfredzaam worden, zodat inwoners zich gesteund voelen en actief gebruik gaan maken van alle regelingen waar ze recht op hebben. En dat zijn er misschien meer dan dat je op het eerste gezicht zou denken.”

Hoe worden bijzondere initiatieven beoordeeld?
Om in aanmerking te komen voor een deel van het subsidiebedrag wordt elke aanvraag beoordeeld aan de hand van een beoordelingskader. Een voorbeeld van een aanvraag zou het opzetten van een ruilwinkel kunnen zijn, waar geen geld mee gemoeid is. Het kader is bedoeld om een zo evenredig mogelijke verdeling over de aanvragen van natuurlijke personen en maatschappelijk organisaties te maken.

Een ‘natuurlijk persoon’ ontvangt maximaal 10.000 euro per initiatief en een maatschappelijke organisatie 25.000 euro. Er is in totaal 120.000 euro beschikbaar.

Klik hier voor het aanvraagformulier.