Papendrecht organiseert Week van de Veiligheid: 9 t/m 13 oktober

0
240

PAPENDRECHT – De gemeente Papendrecht organiseert van maandag 9 oktober tot en met vrijdag 13 oktober samen met een aantal partners de Week van de Veiligheid. De Week van de Veiligheid is zowel voor inwoners als ondernemers van de gemeente Papendrecht.

Er vinden activiteiten plaats op vijf verschillende dagen. Tijdens die activiteiten komen onderwerpen als fysieke veiligheid, digitale veiligheid en ondermijning aan de orde.

Maandag 9 oktober opent burgemeester Margreet van Driel opent de Week van de Veiligheid met het thema: ‘Verbinding met de lokale omgeving’. Men kan de wijkagenten ontmoeten, alsook gemeentelijke toezichthouders en de vrijwilligers van Veilig Papendrecht. Ook kan men een kijkje nemen in het Mobiel Media Lab van de politie. In de avond is er nog een training voor de ondernemers van gemeente Papendrecht. Deze training is gericht op agressie en overvallen.

Dinsdag kan men zijn kennis testen en een bezoek brengen aan de ondermijningsbus op de Markt. Woensdag staat in het teken van de digitale veiligheid. Men kan zich inschrijven via veiligheid@papendrecht.nl.

Woensdag en donderdag kan iedereen die van een mes af wil, zijn/haar steekwapen inleveren tussen 18:30 en 21:00 uur in Boeieraak 1. Dit kan anoniem en zonder straf: de gemeente en politie registreren geen gegevens.